2009. június 8., hétfő

Talán csak a „tálalásuk”, azaz a keret helyett a tálca, vagy a fonott alátét tér el a megszokottól. A rovat jellegénél fogva természetesen nem vásárlásra buzdítok, sokkal inkább arra, hogy a legegyszerûbb házi alapanyagból, só-liszt gyurmából készítsünk magunk is hangulatos tálcaképeket.

Mi kell hozzá?

• Fatálcák, üveg fedelû fadoboz (a Kreatív Hobby boltjából);
• fonott edényalátét;
• ragasztó, vagy ragasztópisztoly;
• színes papírok;
• rafia-szálak;
• színes festék;
• ecset;
• színtelen lakk spray;
• éles kés;
• süteményszaggató-forma.

A só-liszt gyurma készítéséhez

• liszt;
• só;
• étolaj;
• tapétaragasztó;
• víz.





Munkamenet

Nagyobb tálban keverjünk össze egyenlõ arányban lisztet és sót. Adjunk hozzá kevéske étolajat, tapétaragasztót, s annyi vizet, hogy a massza könnyen formázható legyen. Gyúródeszkán nyújtsuk ki, majd éles késsel, vagy süteményszaggatóval vágjuk ki belõle a különbözõ formákat. Tegyük õket langyos sütõbe, míg meg nem keményednek. Kihûlés után kezdhetjük a festést és a lakkozást. Ha egy-egy figurát fel akarunk akasztani, ne felejtsünk el a tésztába – még sütés elõtt – apró dróthurkot szúrni.

Mint a képek is bizonyítják, attól függõen, hogy milyen témát választunk, alkotásaink jóformán a lakás bármelyik helyiségében helyet kaphatnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése