2009. június 18., csütörtök

Mire jó a konzervdoboz?
Image A jó állapotú kiürült konzervdobozok szinte csábítanak arra, hogy készítsünk belőlük valamit. Íme néhány ötlet! A díszes konzervdoboz alkalmas szinte mindenféle apróság tárolására, és még dekoratív is. Lehet ceruzatartó, fogkefetartó, tárolhatjuk benne gombostűinket, gombjainkat, ecseteinket, vagy bármit. Az alábbiakban néhány tippet olvashattok, hogyan díszíthetitek ki a dobozokat. A gyerekek is elkészíthetik, mivel nagyon egyszerű. (Arnold Mónika)
Díszítés selyempapírral

Szükséges anyagok és eszközök:
- akrilfesték
- ecset
- decoupage-ragasztó
- mintás selyempapír
- olló

Elkészítés:
A kimosott, megszárított konzervdobozt fessük be egyenletesen akrilfestékkel (ha szükséges, két rétegben). A mintás selyempapírból vágjunk tetszőleges méretű csíkokat, és a festék száradása után decoupage-ragasztóval simítsuk a felületre.Ha hosszanti csíkokat szeretnénk, érdemes néhány milliméterrel hosszabb darabokat vágni, hogy a végeit visszahajthassuk a doboz peremein. Ha végül az egész dobozt átkenjük a ragasztóval, szép fényes, és vízálló felületet kapunk.
Díszítés glitterrel
Szükséges anyagok, és eszközök:
- akrilfesték
- ecset
- csillámos ragasztó, vagy glitter-toll

Elkészítés:
Fessük be a dobozt akrilfestékkel. Száradás után csillámos ragasztóval húzzunk csíkokat a barázdákba. Szinte vezeti a kezünket. A tubust mindig egyenletesen nyomjuk, de szükség esetén fogpiszkálóval korrigálhatjuk. (Vigyázat! A ragasztó lemarhatja a feséket.) Ha megszáradt le is lakkozhatjuk.
Díszítés szalvétatechnikával
Szükséges anyagok, és eszközök:
- színes vékony kartonlap
- szalvétamotívumok
- decoupage-ragasztó
- univerzális ragasztó
- ecset
- olló

Elkészítés:
A kartonlapból vágjunk egy akkora darabot, amely befedi a doboz külső részét. Hagyjunk rá egy keveset a ragasztás miatt. Erra a darabra ragasszuk a szalvétából kivágott motívumok legfelső, mintás részét decougage-ragasztóval. Végül kenjük át az egész felületet a ragasztóval, és száradás után ragasszuk fel a dobozra univerzális ragasztóval.
Ugye nem is olyan bonyolult?
Sok sikert!
Image

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése