Roppant egyszerű a gyertya elkészítése viaszreszelékből, csak a több színű gyertyaport kell egymásra szórnod néhány rétegben.
Változatos mintákat hozhatsz létre egy hurkapálca segítségével, ha a színeket egymásba nyomod. A viaszdrazséhoz hasonlóan, egy mutatós üvegpohárba vagy kehelybe, a speciális talpas kanóc köré szórva, és a színek kombinálásával, különleges díszgyertyákat készíthetünk.
Kávészem nagyságú, különböző színű drazsé, amit átlátszó üvegedénybe öntögetve a színek keverésével, érdekes gyertyákat alkothatunk. Felhasználása megegyezik a viaszreszelékével
Kocsonyás állagú, átlátszó viasz, amit felhevítve (90–95 °C-on) folyékonnyá tehetünk, és dekorálhatunk különböző anyagokkal. Törekedjünk arra, hogy a felhasznált díszítő anyagok inkább az üveg falához legyenek közelebb, és lehetőleg ne legyenek éghetőek.
Különböző színű rétegeket kapunk, ha megvárjuk az előzőleg öntött viasz dermedését. Színátmenetet úgy érhetünk el, ha még meleg viaszra öntjük a következő réteget. Döntött felületre téve az üvegedényt, tovább variálhatjuk a
Felidézve egy boldog nyár emlékét mi a tengernél gyűjtögetett kagylókból csigákból készítettük a mintadarabokat.
Gyertyaöntés
A képen látható gyertyákat száraz virágokkal díszítettük. A forró, vízbe mártott kész gyertya tapadós felületére préselt faleveleket nyomkodtunk, amit még egy réteg forró viasszal bevonva tehetünk tartósabbá.
Vágjunk le egy darab kanócot. Egyik végét kössük egy hurkapálcára, és helyezzük a forma tetejére. A kanóc másikvégét fűzzük át a gyertyaöntő forma alján lévő pici nyíláson, úgy hogy a kanóc középen kifeszüljön. Érdemes ezt a pici lyukat betömködni valamivel, nehogy kifolyjon a forró viasz (például gyufaszállal vagy gyurmával). Öntsük bele a már színes vagy
színezővel és illatanyaggal kevert viaszt, és hagyjuk legalább 12 órát dermedni. A viasz lehűlés közben zsugorodik és elválik a forma falától, így könnyen kivehető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése