2010. május 20., csütörtök

NYUSZIS MAMUSZ

Körülbelül 28-31-es gyereklábra való ez a mamusz, de a szabásminta arányosan kicsinyíthető, vagy nagyítható.

Szükséges anyagok, eszközök:

- fehér, bolyhos anyag
- fehér vászon
- világoskék aprómintás anyag
- farmer (vagy más, nagy kopásállóságú anyag)
- vlies
- 2db fekete gomb orrnak
- 4db kék gomb orrnak
- cérna
- varrótű
- gombostű
- olló

Szabásminta:

Ahhoz, hogy a mintákat megfelelő méretben tudja kinyomtatni, a felugró képet teljes méretben kell megjeleníteni. (Bizonyos böngészők esetében a felugró kép nem teljes méretben jelenik meg, ilyenkor használja a böngésző megfelelő parancsát, ikonját a teljes méret megtekintéséhez)

Külső részek:

A NAGYÍTÁSHOZ KATTINTSON IDE!
(Nagyításhoz kattintson ide!)

Belső részek:

A NAGYÍTÁSHOZ KATTINTSON IDE!
(Nagyításhoz kattintson ide!)

A szabásminta minden szükséges helyen tartalmaz 1cm varrásszélt.

Szabás:

Szabjunk ki a fehér bolyhos anyagból 2db felsőrészt és 2db fület. Farmerből 2db talpat. Világoskék, aprómintás anyagból 2db fület. Vliesből szabjunk 2db felsőrészt és 2db talpat.Fehér vászonból szabjuk ki a belső alkatrészeket, 2db felsőrészt, 2db talpat.

Elkészítése:

1-1 fehér és világoskék fület fordítsunk színt színnel szembe. Varrjuk össze körben, csupán egy kis nyílást hagyjunk szabadon, ahol ki tudjuk fordítani. Vágjuk ki a felesleges varrásszélt a sarkoknál.

Fordítsuk ki a füleket, és kézi öltésekkel varrjuk be a nyílást. Varrjuk át a fül mindkét rétegét, amikor a fül "belsejét" végigvarrjuk. Hajtsuk meg a fül alját, és keskenyen varrásal rögzítsük ebben a helyzetben.

A farmerből készült talp fonák oldalára gombostűzzük rá a vlies talpat és varrjuk hozzá talpszélesen. A vlies, vászon és bolyhos anyagból készült felsőrészt helyezzük egymásra. A textilek legyenek színt színnel szemben. Mondhárom réteget varrjuk át belül, a bokarészen, valamint a vliest gombostűzzük, majd varrjuk a bolyhos felsőrészhez.

A bokánál lévő varrás varrászélességét a végénél be kell csipkedni, hogy ki tudjon fordulni. A bélést visszatűzhetjük, majd hajtsuk fonákoldalra. Vasaljuk meg.

Színt színnel szemben varrjuk a vászon talpat a vászon felsőrészhez, míg a farmert a bolyhos anyaghoz. A bélésnél hagyjunk szabadon egy szakaszt, ahol ki tudjuk fordítani a mamuszt.

Amikor kifordítottuk, a bélésen gombostűzzük össze, majd varrjuk végig a nyílást. Fordítsuk a bélést a mamusz belsejébe.

Néhány kézi öltéssel rögzítsük a bélést a külső részhez. Varrjuk fel a szemeknek és orrnak szánt gombot, valamint a füleket kézi öltésekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése