2010. május 20., csütörtök

DÍSZ A KISÁGY FÖLÉ

A kiságy fölé lehet rögzíteni, illetve bárhová fel lehet lógatni, hogy lekösse a baba figyelmét, ezt a virágot. Könnyen tisztítható, mosógépben mosható, és semmilyen veszélyes része nincsen. Türelmes kismamáknak ajánljuk, ugyanis elkészítése nem nehéz, de aprólékos munka. A babák nagyon korán felismerik a mosolyt bármilyen bábun, vagy ábrán, és visszamosolyognak rá.

Szabásminták:

A szabásminták minden szükséges helyen tartalmaznak 0,5cm varrásszélt.

A képen minden négyzet oldala 1cm-nek felel meg. Ez egy 19cm sugarú körnek a cikkeje, amelynél a körív 50,2cm hosszú. 1db-ra van szükség.
A képen minden négyzet oldala 1cm-nek felel meg.
Papírból érdemes kivágni az arcot, majd ebből kivágni a szem, orr, száj helyét.
Szükség van 1db körre, amely az arc lesz majd, 2db fekete szemre, 1db orra, 1db szájra. Minden alkatrészt szabjunk ki közbélésből is.
A képen minden négyzet oldala 0,5cm-nek felel meg.
Szükség lesz 2db ovális testre piros anyagból, és 2db fejrészre feketéből. A katicának nem lesz úgymond hasa, mindkét fele hátoldal lesz, hogy minden oldalról nézve látványos legyen. A szálirány itt a katica középvonala.
A képen minden négyzet oldala 0,5cm-nek felel meg.
Szükség lesz 4db lepke alkatrészre.

javasolt anyag: plüss, bársony, frotír. Az anyagokat feltétlenül avassuk be, hogy a sokféle színű anyag a mosás során már ne fogja meg egymást.

kellékek: 1m madzag, vagy zsinór, kevés fonal csápnak, vlies és/vagy szivacs a töméshez

Varrás:

A közbélést ragasszuk be az alkatrészekbe. A kör alakú arcra tegyük rá a papír szabásmintát és ennek segítségével rendezzük el a szemet, orrot, szájat. A szem körvonalát halványan ceruzával rajzoljuk be. Varrjuk körbe a szemet normál öltéssel, valamint a szemöldököt, majd állítsul át a gépet sűrű cikk-cakk öltésre és az arc részeit varrjuk ezzel körbe.
A szirmokat kettesével varrjuk össze színt színnel szembe, az aljukat hagyjuk szabadon, itt fordítjuk ki őket. A szirmokat gombostűzzük az arcra és nagyon keskenyen rögzítsük gépi varrással.
Az katica testére gombostűzzük rá a fejet, és az egyenes oldalán varrjunk végig sűrű cikk-cakk öltéssel. Varrjuk ki a szemeket, a pöttyöket és a felező vonalat. Készítsük el a katica másik felét is, majd színt színnel szembe gombostűzzük össze. Fonal végére kössünk csomót, majd vágjuk két kb. 3cm-es darabot, ezek lesznek a csápok. Helyezzük a két réteg közé a fonalakat, majd varrjuk körbe, csak egy kis lyukat hagyva a kifordításnak. Tömjük ki a katicát és a nyílást öltsük be kézzel.
A lepkéket kettesével fordítsuk színt színnel szembe. Varrjuk körbe, csak a kifordításnak hagyjunk helyet. Csípjük be a varrászélt a sarkos fordulásoknál, fordítsuk ki a lepkéket, finoman tömjük meg, majd kézzel varrjuk be a szabadon maradt nyílást. Varrjunk át az egész lepkét a test körvonalánál.
Vágjunk a madzagból 3 különböző hosszúságú darabot, ezen fognak lógni a lepkék és a katica. A madzag végére kössünk csomót, majd kézzel varrjuk a katica, illetve a lepkék hátára úgy, hogy lógatva egyensúlyban legyenek.
A madzagok végeit rögzítsük a szirmok közé.
A testet hajtsuk félbe színt színnel szembe. A maradék madzag végét duplán gombostűzzük be a test felső csücskébe. Varrjuk össze a test egyenes oldalát úgy, hogy egy kb. 5-6 cm-es szakaszt hagyjunk szabadon a töméshez.
A testet gombostűzzük színt színnel szembe az archoz és varrjunk végig körben. (a katica és a lepkék természetesen belül kell legyenek az arcon varrás közben) A testen hagyott nyíláson keresztül tömjük ki a virágot. (erre jobb a vlies, a szivacs darabos) Varrjuk be kézzel a nyílást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése