2010. május 20., csütörtök

CIPŐCSKE

A kiscipő kb. 0-4 hónapos korig jó. Ajánlott anyag: belül bolyhos, kötött pamut, polár anyagok.
A cipőcske elkészítése egyáltalán nem nehéz, de mivel picike igényel némi ügyességet.

Szabásminta:

A képen a négyzetek oldalai 1cm-nek felenek meg. A jelölések mellett található számok jelzik, hogy melyik pont hová illeszkedik a másik alkatrészen.
A szabásminta 0,6cm varrásszélt tartalmaz. Akinek van lock-ja feltétlenül azzal varrja össze, akinek nincs az talpszélesen normál öltéssel, majd keskenyebb cikk-cakk öltéssel tisztázza le.

Szabás:

Minden alkatrészből 2db-ra lesz szükség a két cipőcskéhez. A bokarészt passzé, vagy nyúlós (kötött), puha póló anyagból kell kiszabni.

Varrás:

A bokarészt,a felsőrészt és az oldalrészt hajtsuk színt színnel szembe és varrjuk össze a képen látható módon. Érdemes minden alkatrésznek egy apró csípéssel, vagy kréta jellel megjelölni a felét. Megkönnyíti a munkánkat, ha ezeket a pontokat tudjuk varrás közben egyeztetni.

A bokarészt hajtsuk félbe fonák oldalával befelé. Gombostűzzük bele színt színnel szembe a felsőrészbe úgy, hogy a varrások egymáshoz illeszkedjenek, majd varrjunk végig körben.
Az oldalrészt gombostűzzük színt színnel szembe a felsőrészhez (a varrást a felsőrész varrásához illesszük) és varrjunk végig rajta.
Az eddig elkészült kiscipőt fordítsuk fonákjával kifelé, a talpát pedig gombostűzzük hozzá színt színnel szembe. A talp keskenyebbik vége a sarka, ezt illesszük hátul a varráshoz.
Ezután már csak ki kell fordítani a kiscipőt és lehajtania passzéját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése