2010. május 20., csütörtök

FÜRDŐLEPEDŐ

Szabásminta:

A szabásmintán egy négyzet oldala 5cm-nek felel meg. Azaz nem más, mint egy 70x70cm-es négyzet lekerekített sarkokkal. A szabásmintán nincs varrásszél, de a szegőpántok miatt erre nincs is szükség.
Javasolt anyag:
Ki kell szabni két színből 1-1db fürdőlepedőt, 1-1db kapucnit, és srébe szabott 4cm széles pántból kb. 3,5m-t (lehet toldani). Amennyiben szeretnénk a kapucnira díszítést vehetünk kész gépi hímzéseket, vagy készíthetünk mi magunk is. A masnit szabásminta nélkül is bárki elkészítheti a partedliknél leírtak alapján.

Ha szeretnénk díszítést varrni a kapucni feléső részére, akkor most tegyük meg. Ezután a két kapucnit helyezzük egymásra színoldallal kifelé és talpszélesen varrjuk össze körben.A háromszög alsó szélét szegjük be srépánttal, azaz a kapucni fonákoldalára varrjuk fel a srépánt színoldalát cm-esen, majd vasaljuk úgy a pántot, hogy színoldalon éppen eltakarja az imént készített varratot. (a fércelés javasolt)
A két fürdőlepedőt helyezzük színoldallal kifelé egymásra, majd az egyik sarokba illesszük a kapucnit. Varrjuk körbe a fürdőlepedőt talpszélesen.
A srépánt színoldalát varrjuk először a fürdőlepedő hátoldalára, majd vasaljuk meg úgy, hogy felül éppen eltakarja az imént készített varrást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése