2009. november 3., kedd

Oszi fali dekoracio

Az őszi termések sokoldalú felhasználást tesznek lehetővé, a kreatív alkotáshoz nagy teret adnak. Most egy fali dísz elkészítését írom le.
Négy ágat nyolcas kötéssel rafiával rögzítünk. Az alsó ágnak a többitől hosszabbat válasszunk, ha van rajta kis ág, hagyjuk rajta. A rafiával hosszában, majd keresztben rácsozzuk be a négyzetet. A gesztenye tüskés héjából készítsünk sündisznót. Az orrára ragasszuk egy szem borsot, a szeménél vékony ecsettel fessük fehérre, és a fehér közepébe ragasszunk egy-egy pici borsszemet. Alul középen a virágot csuhéból késztjük. A csuhét rövid szárral hagyjuk, a szár felett 4-5 cm-el levágjuk. A leveleket egyenként ívesre vágjuk, majd körben kiigazítjuk. A szárára rafiát kötünk, azzal rögzítjük középen a fához.
A virág alá narancssárga rafiából masnit kötünk. A makkot, a sünit, a ”kakastaréjt” és a bogyós növényt tetszés szerint a hálóra ragasztjuk. Az alsó ágon elhelyezünk még valamilyen figurát. Jelen esetben az emberke testét toboz, a két karját makk, a fejét mogyoró, a kalapját pedig pisztácia héja adja.
Ez a dekoráció kicsit munkaigényes, de megéri a fáradtságot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése