2009. július 6., hétfő

Kagylók - Gyertya homokkal és kagylókkal díszített üvegben

Gyertya homokkal és kagylókkal díszített üvegben
Homokkal beszórt üveg, melyet kagylókkal díszíthetünk. A belsejébe viszont gyertyát önthetünk. Sötétben szépen átszűrődik a homokszemek között a fény.Kellékek: különleges formájú befőttesüveg, natúr dekorációs homok, kagylók, raffia, talpas kanóc, gyertyaviasz, ragasztó, matt vízálló lakk
Mielőtt elkezdenénk az üvegre dolgozni, az üveget tisztítsuk meg. Az üveg külsejét kenjük be ragasztóval egészen az üveg nyakáig. A ragasztót egy szivaccsal vigyük fel az üvegre (aljára is) vastagabb rétegben, úgy hogy mindenhol érje a ragasztó. Ha közben megszáradna, akkor mégegyszer ragasztózzuk be.

A beragasztózott felületre, szórjunk dekorációs homokot. Egyszerűbben tudjuk rászórni az üvegre, ha egy kisebb tasakból, közvetlenül az üvegre szórjuk. A homokot finoman nyomkodjuk bele a ragasztóba, és a felesleget közben kézzel simítsuk le. Nagyon gyorsan készítsük, nehogy a ragasztó közben megszáradjon. Ha készen van, hagyjuk egy kis ideig száradni, majd az egész felületet többször fújjuk be matt vízálló lakkal. Tegyük félre száradni.

Közben készítsük el az üvegre a díszeket. Raffiaszálak végére ragasszunk különböző fajtájú, és méretű kagylókat. A kagylók hátoldalára tegyünk egy csepp ragasztópisztolyból nyomott ragasztót, és tegyük bele a raffia végét. A raffia hosszúsága, az üveg méretétől is függ, ellenőrizzük az üveghez.

A kész díszeket ragasztópisztollyal ragasszuk az üveg nyakához. Egyenlő távolságban legyenek egymástól, de mindegyik dísz más-más hosszúságban lógjon. A felesleges raffiát a végén vágjuk le.

Az üveg nyakát, hogy a ragasztást eltüntessük, tekerjük be jó sűrűn vastagabb raffiával. A végeiket, ha kell ragasztóval rögzítsük. Az üveg belseje felé ne tegyünk, nehogy a későbbiekben a gyertyától kigyulladjon.

A talpas kanóc aljára tegyünk ragasztót, és tegyük az üveg belsejének a közepébe. Olvasszunk natúr színű viaszt, és öntsük az üveg belsejébe. Használhatunk hozzá maradék gyertyákat is. Az üveget tele is önthetjük, de akár csak félig is. Öntésnél tekerjük körbe az üveget, nehogy az esetleg melléfolyó viasz tönkretegye a már kész művünket. A kanócot az üveg tetején hurkapálcikával kétoldalról támasszuk meg. Hagyjuk dermedni a viaszt, majd utána a felesleges kanócot vágjuk le.
Ötlet:Az üveg belsejét szabadon is hagyhatjuk. Ekkor bármilyen kisebb tárgy tárolására alkalmas. Pl.: ceruzatartó, ecsettartó stb…De a belsejébe tehetünk teamécsest is.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Andrea!
    Talán nem láttad még az előző bejegyzésemet, ezért ismételten kérlek, hogy a tőlem - a KREATIVCAFE.HU oldalról átvett cikkekhez tedd hozzá a forrás megjelölését! Úgy tűnik, ezt a szabályt azért bizonyos esetekben betartod, csak a tőlem leszedett rengetetg anyagnál felejted el.
    Ismételten és nyomatékosan kérlek, hogy ezt rendezd minél hamarabb, mert le fogom tiltatni ablogodat!
    Mezei Kati

    VálaszTörlés
  2. Ismételeten felszólítalak, hogy szedd le a cikkeimet az oldaladról, vagy írd ki a Kreatív Café.hu forrást!!!!

    VálaszTörlés